Alapítványunkról

 

Reiki Kuckó
“A Fény Háza” Alapítvány

 
 

  A Reiki Kuckóban működő “A Fény Háza” Alapítvány 1996-ban alakult. Elsődleges célja az egészséges életmódra nevelés és egészségmegőrzés, segítségnyújtás az egészség visszaszerzésében és megtartásában testi-lelki-szellemi szinten, valamint a Reiki, mint az egészséges életmód és egészségmegőrzés önismereten alapuló eszközének népszerűsítése.

  Rendszeresen tartunk Reiki tanfolyamokat, Reiki Klubot, előadásokat.

  A szerda fél héttől tízig tartó és minden érdeklődő számára nyitott Reiki Klub programja mantrázásból, meditációból, valamilyen ezoterikus játékból vagy gyakorlatból, egy-egy témának a feldolgozásából és megbeszéléséből, bemutatkozó körből, Reiki kezelésből és fénykörből tevődik össze.
  A foglalkozásokon kívül a szolgáltatásaink közé tartozik a reiki szolgálat, a horoszkópelemzés, a reinkarnációs terápia és a lelki segélyszolgálat.


Gyógyítói tevékenység


A Reiki Kuckóban az eredeti Usui-féle Reiki természetes gyógyító módszer segítségével támogatjuk a betegek gyógyulását. Ez azt jelenti, hogy a kezelés azokon a pontokon történik, ahol a beteg a legbefogadóbb a REIKI-re a gyógyulása érdekében.

Kezelőhelyünk, mely Budapest V. ker., Veres Pálné u. 14. II. lépcsőház II. emelet 11. alatt található, kapukód: 7.,  állandó nyitva tartás mellett, személyes bejelentkezés alapján, szeretettel várja a gyógyulni vágyó betegeket. A Reikikezelések ingyenesek, ugyanakkor a Kuckó fenntartására adományt köszönettel elfogadunk.

A REIKI szó, két összetevőből áll: REI=isteni, univerzális, KI=Életenergia, teljes nevén USUI REIKI RYOHO, mely magyarul körülbelül annyit jelent, hogy az USUI-féle természetes gyógymód, gyógyító művészet.

A REIKI-t a természetgyógyászati módszerektől világosan meg kell különböztetni. Míg a természetgyógyász különböző, általában fizikai eszközökkel gyógyít, addig a REIKI kezelő pusztán az Univerzális Életenergia közvetítésével, csatornázásával, mély meditatív állapotban végzi gyógyítói tevékenységét. Amíg a természetgyógyász, a fizikális orvosláshoz hasonlóan a tünetek megszüntetésére törekszik, addig a REIKI a betegség okát szünteti meg, melynek eredményeképpen az okozat, a betegség is megszűnik.

A REIKI önmagát szabályzó, intelligens energia, mely mindig oda, olyan időtartamban, mértékben és intenzitással áramlik, ahogy azt a kezelt tudattalanja a kezelőn keresztül  „lehívja”, így a REIKI-nél kizárt bármilyen hiba vagy tévedés lehetősége, mivel azt a kezelő befolyásolni semmiképpen nem tudja. Ebből következik egy nagyon fontos tény: nem a kezelő gyógyít, hanem a REIKI, ezért, ha a beteg meggyógyul az nem a kezelő érdeme, ha nem gyógyul meg, az nem az ő kudarca.

Most néhány olyan esetet szeretnénk a teljesség igénye nélkül felsorolni, ahol a beteg a hosszabb-rövidebb ideig történő REIKI kezelés hatására testileg-lelkileg meggyógyult.

- az 55-60 év körüli nőbeteg egyoldali tüdőrákban szenvedett. Többhetes távkezelés hatására teljesen tünetmentessé vált.

- az 53 éves nőbeteg áttételes tüdőrákban és csontrákban szenvedett, ahol a bordáján 8 centiméteres hosszban elhalt a csont a rosszindulatú daganat következtében. Többhónapos kezelés hatására a tüdőrák megszűnt, és a borda is porcosodni kezdett, így a beteg tünetmentessé vált. Az onkológus főorvos megjegyezte, hogy 30 éves praxisa alatt ilyen gyógyulással még nem találkozott.

- a 44 éves nőbetegnél a 20 éve fennálló, rendszeresen kiújuló gerincsérv a R-I tanfolyamon végzett egyetlen gerinckezelés hatására teljesen elmúlt.

- a 27 éves nőbeteg csecsemőfej nagyságú miómája (myoma uteri), amelyet a méhe elvesztésének kockázata miatt nem kívánt megműtetni, a kb. 2 hónapos kezelés hatására teljesen felszívódott. (A 27 éves volt páciensünk időközben elvégezte a REIKI-I tanfolyamot, és azóta ő is kezeli magát és másokat.)

- az 56 éves nőbeteg 2 évig liposarcoma-ban (a támasztószövet atípusos zsírsejtjeiből álló rosszindulatú daganat) szenvedett, melyet 2012-ben megműtöttek. A kontrollnál kiderült, hogy a hasában egy kisebb dinnye nagyságú daganat van. Ezenkívúl a CT vizsgálat megállapította, hogy rosszindulatú hasnyálmirigy daganat (carcinoma pancreatis) áttét is képződött. Kezelőorvosa kemoterápiát javasolt, amellyel a beteg nem kívánt élni. A REIKI Kuckóba jött, és kb. 3 havi kezelés hatására az újbóli CT vizsgálat negatív eredményt mutatott, így a beteg teljesen tünetmentessé vált.


Amennyiben fentiek felkeltették szíves érdeklődését, az alábbiak szerinti elérhetőségeken szeretettel várjuk jelentkezését.Tradicionális Usui Reiki