Alapítványunkról

 

Reiki Kuckó
“A Fény Háza” Alapítvány

 
 

  A Reiki Kuckóban működő “A Fény Háza” Alapítvány 1996-ban alakult. Elsődleges célja az egészséges életmódra nevelés és egészségmegőrzés, segítségnyújtás az egészség visszaszerzésében és megtartásában testi-lelki-szellemi szinten, valamint a Reiki, mint az egészséges életmód és egészségmegőrzés önismereten alapuló eszközének népszerűsítése.

  Rendszeresen tartunk Reiki tanfolyamokat, Reiki Klubot, előadásokat.

  A szerda fél héttől tízig tartó és minden érdeklődő számára nyitott Reiki Klub programja mantrázásból, meditációból, valamilyen ezoterikus játékból vagy gyakorlatból, egy-egy témának a feldolgozásából és megbeszéléséből, bemutatkozó körből, Reiki kezelésből és fénykörből tevődik össze.
  A foglalkozásokon kívül a szolgáltatásaink közé tartozik a reiki szolgálat, a horoszkópelemzés és a lelki segélyszolgálat.

Az öngyógyítás támogatása:


A Reiki a szervezet öngyógyító erőinek támogatása révén járul hozzá az egészség visszaszerzéséhez. Pozitív gondolkodásra, önmagunk szeretetteljes elfogadására késztet. Segít a belső béke megtalálásában, ami a gyógyulás alapja. A Reiki éppen ezért harmóniában van az orvosi és természetgyógyászati kezelésekkel is; azok hatékonyságát fokozni, az esetleges mellékhatásokat (pl. kemoterápia esetén) pedig csökkenteni tudja.

A Reiki Kuckóban az eredeti Usui-féle Reiki természetes gyógyító módszer segítségével támogatjuk a betegek öngyógyulási folyamatát. Ez azt jelenti, hogy a kezelés azokon a pontokon történik, ahol a beteg a legbefogadóbb a REIKI-re a gyógyulása érdekében.

Kezelőhelyünk Budapest V. kerületében, a Veres Pálné u. 14. II. lépcsőház II. emelet 11. alatt (kapukód: 7), személyes bejelentkezés alapján, szeretettel várja a gyógyulni vágyókat. A Reikikezelések ingyenesek, ugyanakkor a Kuckó fenntartására adományt köszönettel elfogadunk.

A REIKI szó, két összetevőből áll: REI=isteni, univerzális, KI=Életenergia, teljes nevén USUI REIKI RYOHO, mely magyarul körülbelül annyit jelent, hogy az USUI-féle természetes gyógymód, gyógyító művészet.

A REIKI-t a természetgyógyászati módszerektől világosan meg kell különböztetni. Míg a természetgyógyász különböző, általában fizikai eszközökkel gyógyít, addig a REIKI kezelő pusztán az Univerzális Életenergia közvetítésével, csatornázásával, mély meditatív állapotban végzi az öngyógyulás támogatását. A REIKI a betegség okának megszünését támogatja, melynek eredményeképpen az okozat, a betegség is megszűnhet.

A REIKI önmagát szabályzó, intelligens energia, mely mindig oda, olyan időtartamban, mértékben és intenzitással áramlik, ahogy azt a kezelt tudattalanja a kezelőn keresztül  „lehívja”, így a REIKI-nél kizárt bármilyen hiba vagy tévedés lehetősége, mivel azt a kezelő befolyásolni semmiképpen nem tudja. Ebből következik egy nagyon fontos tény: nem a kezelő gyógyít, hanem a REIKI, ezért, ha a beteg meggyógyul az nem a kezelő érdeme, ha nem gyógyul meg, az nem az ő kudarca. A kezelő felelőssége ugyanakkor, hogy a Reiki tiszta és tökéletes csatornája legyen.

Az öngyógyító folyamatok támogatása révén számos esetben lehettünk részesei betegek testi-lelki gyógyulásának. Közöttük voltak különböző daganatos, áttétes rákos betegek, gerincbántalmaktól szenvedők, nőgyógyászati problémákkal küzdők..

Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik úgy érzik, gyógyulásukban a segítségükre lehetünk.Tradicionális Usui Reiki