Mi a Reiki?

 
 

  A REIKI japán összetett szó. A REI jelentése univerzális, egyetemes, a KI pedig energia, életerő. A REIKI tehát egyetemes életenergia, mely az emberre holisztikusan, a test-lélek-szellem egységében hat.
   A XIX. század végén Usui Mikao az életét tette arra, hogy újra megtalálja azt az ősi gyógyító erőt, amely valaha a Föld összes gyermekének természetes képessége volt, de amelyet az anyagi érdekek és racionalitás túlsúlyba kerülése miatt elvesztettünk.
  1914-ben a Kurama-hegy szentélyében történt megvilágosodása során általa kapta vissza az emberiség ezt az energia közvetítési módot, amelyet USUI REIKI RYOHO-nak, azaz az Univerzális Életenergia USUI-féle Természetes Gyógyító Módszerének nevezünk.

  A Reiki szó két fogalmat jelölhet: jelenti magát az energiát, és jelenti ennek az energiának egyfajta közvetítési módját, melyet egy kétnapos tanfolyam keretében lehet elsajátítani beavatáson keresztül.   
   A Reiki nem bioenergia és nem természetgyógyászati módszer, hanem az Univerzum legmagasabb rendű transzcendens megnyilvánulása. A Reiki osztatlan és polarizálatlan ősenergia, mely a test-lélek-szellem TELJESségében hat, EGÉSZséget, harmóniát teremtve bennünk minden szinten. Mindig a betegség eredendő okára hat, s nem a tünetek ellen harcol. Ha helyreáll az egyensúly, az ok megszűnik, feleslegessé téve ezzel a testi szinten megnyilvánuló tüneteket.
   A Reiki valójában szellem iskola, spirituális út, mely az Univerzum akaratával összhangban támogatja az életet és a fejlődést. Általa egyre tudatosabban, az Univerzum törvényei felé egyre nyitottabban, önmagunk és mások egyre szeretetteljesebb elfogadásával létezhetünk.

  Segít megélni a nehéz élethelyzeteket, oldja a stresszt, a szorongást, a depressziót, és az élethez való pozitív hozzáállásra, életigenlésre késztet bármilyen helyzetben.  
  Ha a Reiki segítségével önmagunkban harmóniát teremtünk, másoknak is segíthetünk vele életük teljesebbé tételében úgy, hogy szeretettel és alázattal csatornázzuk számukra ezt a kozmikus életenergiát, mely az egyetemes szeretet egyik legszebb megnyilvánulása.
  Nem gyógyítunk, hiszen ez az energia nem a miénk, mi csak közvetítjük, és rábízzuk a kezelt személyre, hogy ő hívja le magának az energiát a számára szükséges mennyiségben és intenzitással. Kezelés közben mi magunk is feltöltődünk.
  A Reikivel kapcsolatban nincsenek dogmák, hiedelemrendszerek, világnézetre és vallásra való tekintet nélkül mindenkinél működik, hívőknél és ateistáknál egyaránt. 

Mi a Reiki?